top of page

A hét csapatának tagja: Wichmann Vivien

Saját nevelésű játékosunk bekerült a hét csapatába, melyet az M4 Sport állandó szakértői válogatnak össze

Kozármisleny KA - Moyra-Budaörs Handball - Wichmann Vivien - Fotó: Csobán Róbert

Mint azt már tudjátok, szombaton csapatunk megszerezte első pontjait az NBI-es bajnokságban a Moyra-Budaörs Handball ellenében. Természetesen most is a csapategység, és a védekezés dominált, azonban volt egy játékos a pályán, aki a szorult helyzetekben is ki tudta segíteni a társait a kapuban.

Fiatal kapusunk nem kevesebb, mint 57 percet töltött a pályán, és ez alatt tiszteletet parancsoló 12 védéssel vétette észre magát, és segítette csapatát egy történelmi sikerhez. (Vivi 35 lövésből 12-őt hárított, így 34%-os mutatóval zárt. - szerk.)

Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy a hétvégi siker egyik letéteményese volt, ami a szakértők figyelmét sem kerülhette el. Mérhetetlenül büszkék vagyunk rá, ahogy természetesen az egész csapatra is.


Vivivel beszélgettünk egy kicsit az elért sikerről:


Aki követi a mislenyi kézilabdát, biztosan ismer. Mióta is vagy a mislenyi sportcsalád része?

Amióta csak kézilabdázok. Hét éves koromban kezdtem el itt mislenyben még a szivacskézilabdával.

Biztosak vagyunk benne, hogy komoly motivációt jelent ez az elismerés a továbbiakra. Meg tudod pontosan fogalmazni, hogy mit jelent ez neked?

Ez egy nagy célként fogalmazódott meg bennem már korábban, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan el tudom érni. Remélem, hogy lesz még ilyen alkalom. Ezért is fogok dolgozni minden nap! Azt biztos, hogy a mostani nagy meglepetésként ért. Nagyon boldog vagyok most.

Mi kellett most ehhez a sikerhez?

Meccs előtt tudtam meg, hogy én fogok kezdeni a kapuban. Elég izgulós vagyok egyébként, de a társak azonnal a szárnyaik alá vettek, nyugtattak, hogy semmi izgulni valóm nincsen. Úgy is mentem fel a pályára, hogy szeretném élvezni a játékot. A héten pedig a komplett csapat jól dolgozott, én is igyekeztem minden edzésen a maximumot nyújtani, hogy élni tudjak az esetleges lehetőséggel.

Kapusként hogyan készülsz egy-egy ellenfélre, mérkőzésre?

Általában két meccset szoktam megnézni az ellenfélről, amit aztán a kapustársaimmal, illetve Vig Vivivel még közösen megbeszélünk, kielemzünk. Az ellenfél játékosait térképezzük fel lövések szempontjából.

Milyen hatással vannak rád a szurkolóink?

Nagyon jó érzés, amikor zeng az egész lelátó. Mindenki előveszi az utolsó energiamorzsákat is, és talán 100% felett is tudunk ilyenkor teljesíteni. Felnézünk a lelátóra, ami csordultig van, ilyenkor csak mosolyogni tudunk, és ha így indul egy meccs, akkor talán rossz vége már nem is lehet.

A mostani meccs alatt többször éltettek a szurkolók a fontos védések után. Milyen érzés ez ilyen fiatalon?

Természetesen nagyon jó. Energiát ad, hogy érzi az ember a szeretetet, és a támogatást a lelátóról. Innen is köszönjük nekik, hogy mindig ott vannak mögöttünk!

Köszönjük a beszélgetést! És még egyszer gratulálunk Vivi!



Hajrá Misleny!



338 views
bottom of page