top of page

Bajnokok Ligájában érdekelt csapatnál vendégeskedünk

Nem kisebb kihívás vár ránk, mint helyt állni a DVSC Schaeffler otthonában

Kozármisleny KA - DKKA - 2023.12.30. - Fotó: Csobán Róbert

A kilencedik forduló mérkőzését kell holnap lejátszanunk. Vendéglátónk a tavalyi negyszerű szereplésének köszönhetően idén az európai elit sorozat tagjának vallhatja magát. Nem is szerepelnek rosszul, hiszen az “A” jelű nyolc csapatos csoport hatodik helyét foglalják el pillanatnyilag, olyan csapatokat két vállra fektetve, mint a Brest Bretagne Handball, a WHC Buducnost Podgorica, vagy éppen az IK Savehof. A hazai terepet tekintve az eddigi tíz mérkőzésükből kilencszer hagyhatták el győztesen a pályát, valamint egy vereséget szenvedtek a listavezető Motherson Mosonmagyaróvár KC-tól, ami a tabella negyedik helyét jelenti pillanatnyilag. Fel van tehát adva a lecke lányainknak. Csapatunk egy komoly idegenbeli hadjárat kezdetén van, hiszen az év első hazai meccsét követően három idegenbéli megmérettetés vár lányainkra. Holnap a DVSC majd a Békéscsaba, azt követően pedig az MTK Budapest vendégei leszünk. A realitások talaján maradva azt kell mondjuk, hogy a holnapi összecsapást tekintve részcélokat kell megfogalmazzunk. Ahogy mindig, úgy most is elsősorban a védekezést kell előtérbe helyeznünk, hiszen ellenfelünk egy mérkőzést leszámítva minden NBI-es összecsapásán harminc, vagy még több találatot jegyzett. Ha tehát sikerül alacsonyan tartanunk kapott góljaink számát, okozhatunk kellemetlen percet vendéglátóink számára. 

A lényeg, hogy továbbra se felejtsük el az idény elején kimondott gondolatokat: számunkra az NB I-es szereplés minden perce ajándék kell, hogy legyen, amit élveznünk kell, minden mérkőzésben megtalálva a megfelelő motivációt és örömöt! 

A holnapi összecsapásról Szatmári Melindát kérdeztük: Tudjuk, hogy egy nehéz mérkőzés előtt állunk, hiszen egy Bajnokok Ligája induló csapat otthonába látogatunk. Elsősorban szeretnénk a saját játékunkra összpontosítani és a hibáinkat kijavítani. A védelmünk az utolsó mérkőzésen nem tudott összeállni, ezért szeretnénk, ha ebben tudnánk előre lépni és minél kevesebb gólon tartani az ellenfél csapatát, amiért mindent el fogunk követni. 

DVSC Schaeffler - Kozármisleny KA

K&H Liga, Női NBI, 9. Forduló

Hódos Imre Sportcsarnok, Debrecen, Kassai út 32-34. 

Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton


Aki pedig a hosszú útra nem tudja elkísérni a csapatot, ezúttal is élőben követheti az összecsapást az alábbi linken: 





166 views
bottom of page