top of page

Fiatalok a fedélzeten

Bár felnőtt csapatunk történelmi sikert ért el a feljutással, ne feledjük el, hogy egyesületünk az utánpótlás nevelésében látja jövőjét, hiszen kimondott cél, hogy fiataljaink a felnőtt csapat kötelékébe kerüljenek. No persze ne csak azért, mert itt nevelkedtek, hanem azért, mert olyan kvalitásokkal rendelkeznek, melyek erre jogosulttá teszik őket.

Grosics Gréta, Jarjabka Johanna

A szakmai vezetés az előző szezonban is számos fiatalt lökött a mély vízbe, s ketten közülük fent is maradtak, így az idei szezontól már a fedélzetről segíthetik a csapatot.

Erre a szezonra már felnőtt szerződést kap Grosics Gréta, és Jarjabka Johanna.


Nézzük, hogy milyen úton jutottak el idáig a lányok!


Grosics Gréta: A 2004-es születésű sportolónk Kozármislenyben kezdett el megismerkedni a kézilabda alapjaival, és soha nem is szakadt ki kötelékünkből. Tagja volt számos csapatunknak, többek közt annak is, amely U11-es országos bajnokságot nyert, azóta pedig végigjárva a ranglétrát, minden korosztályos csapatunk meghatározó tagjaként vállalt szerepet további sikerek elérésében, valamint abban, hogy minden versenykorosztályunk az első osztályban mérettetheti meg magát! Elsősorban balátlövőként számítanak rá edzői, de természetesen a belső posztok mindegyikén feltalálja magát.

Megkérdeztük tőle, mit jelent számára, hogy felnőtt szerződés lett a kitartó munka gyümölcse, valamint az NBI-es bemutatkozás:


Grosics Gréta:

Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy ott teljesülhet be az álmom, ahol elkezdtem, és megszerettem a kézilabdát. Már több mint tíz éve a csarnok a második otthonom, és remélem ez még sokáig így is marad.

Nevelőedzői: Kovács Tamás, Gyulay László, Kovács Enikő, Borbandi István, Beliczay József, Harsányi Viktor

__________________________________________________________________________________



Jarjabka Johanna: Johanna szintén 2004-es születésű fiatal, aki - mint azt a korosztályból sejteni lehet -, Grétával együtt kezdte el a kézilabdát a városban, ahol jelenleg is él családjával. Mondhatjuk tehát, hogy ő is abszolút saját nevelésű sportoló, aki saját városáért küzd hétről hétre. Csak úgy, mint Gréta, már országos bajnoknak, és első osztályú sportolónak vallhatja magát, hiszen versenykorosztályainkat ő is biztos teljesítménnyel segítette hozzá ahhoz, hogy az első osztályban vitézkedhessenek. Balkezesként a jobbszélen van otthon, itt tudja leginkább kamatoztatni tudását.


Természetesen esetében sem maradhatott el a kérdés: mit jelent számára hazai nevelésként, felnőtt szerződéssel bemutatkozni az NBI-ben?


Jarjabka Johanna:

Szerintem minden fiatal sportoló számára az az egyik legnagyobb megtiszteltetés, ha az utánpótlásból kilépve saját nevelőegyesületének felnőtt csapatában tudhatja magát. Számomra ez egy visszaigazolás is, hogy a sok év munka meghozta a gyümölcsét. Természetesen még nagyon sokat kell fejlődnöm és mindent megteszek azért, hogy méltó tagja legyek a felnőtt csapatomnak. Hajrá Misleny!

Nevelőedzői: Kovács Tamás, Gyulay László, Kovács Enikő, Borbandi István, Beliczay József, Harsányi Viktor


Hajrá Lányok!

Hajrá Kozármisleny!



664 views
bottom of page