top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

Irány a Nemzeti Akadémia

A Balaton partjára utazunk, hogy a megfiatalított NEKA csapatával csapjunk össze az NBI/B-s küzdelmek második fordulójában

A szombati összecsapásra készülő csapatok ellentétesen kezdték a szezont, hiszen házigazdáink számára nem úgy kezdődött a szezon, ahogyan azt eltervezték: az ENUSE pályáján szenvedtek vereséget. Csupán három találattal maradtak alul Bakó Botond tanítványai a rutinosabb ellenféllel szemben, még úgy is, hogy 12 mezőnyjátékost tudtak csak nevezni a mérkőzésre. Intő jel kell, hogy legyen ez számunkra! Annak ellenére, hogy igen fiatalok az akadémisták, nem szabad lebecsülni őket. Ha teljes kerettel tudnak kiállni, főleg hazai pályán, biztosan futni akarnak majd, amit tudnak, és szeretnek is, élvezve ráadásul a hazai környezet minden előnyét. Ez az, amit nekünk viszont meg kell tudnunk akadályozni, avagy rájuk kell erőltetnünk az akaratunkat, mind védekezésben, mind támadásban. Fontos lesz, hogy stabil védelmi vonalat tudjunk húzni a hatosunk köré, amire a kapusaink is tudnak támaszkodni, elől pedig koncentrált, a labdát megbecsülő, ugyanakkor magabiztos támadásokat kell vezetnünk.

Rutinosan és okosan kell a mérkőzést irányítannunk az első pillanattól kezdve, hiszen ha a szezon végi célkitűzést tartjuk szem előtt, nem engedhetjük meg magunknak, hogy adott esetben kicsússzon a kezeink közül az irányítás, és ezzel együtt értékes pont, avagy pontok. 

Reméljük, hogy szurkolói szempontból pedig számunkra lesz hazai pálya ezúttal a NEKA csarnok, hiszen már a hét elején sokan jeleztétek, hogy elkíséritek a csapatot!

Teremtsünk hát hazai pályát a lányoknak a Balaton partján is! 

Szabó Luca: Az elmúlt évek talán legfiatalabb NEKA csapata ez, szóval mindenféleképpen ki kell használnunk a rutinunkat ellenük, és nem szabad belemenni egy futóversenybe. Higgadt, hosszú játékra lesz szükség elől, hátul meg egy stabil kemény védekezésre. Ha fegyelmezettek maradunk, akkor nem érhet minket meglepetés.

NEKA - Kozármisleny KA NBI/B - 2. Forduló ; 2024.09.14. 17:00 NEKA Csarnok - Balatonboglár Játékvezetők: Budai-Bock Krisztián, Wenzel Tamás 


Hajrá, Misleny! 



93 views

Bình luận


bottom of page