top of page

Pécsi helyszín, mislenyi küzdelem

A Lauber Dezső sportcsarnokban fogadjuk a Komárom VSE csapatát az NBI/B 5. fordulójában

Kozármisleny KA - Tempo KSE
Fotó: Csobán Róbert

Négy meccs, két győzelem, két vereség, húszgólos pozitív gólkülönbség, négy pont. Ha pusztán a számok nyelvén akarnánk bemutatni soros ellenfelünket, ezzel a felsorolással szinte meg is lennénk a melóval. Nem ilyen egyszerű azonban a helyzet! A tabella hatodik helyén tanyázó csapat hazai pályán könnyedén, hét találattal verte meg az Orosházát kezdésként, majd csupán egy góllal kapott ki az Érd gárdájától idegenben. Ezt követően a Hajdúnánás vendégeiként maradtak alul egy találattal, hazai pályán pedig 15 (!) góllal bizonyultak jobbnak az Euro-Novex SE csapatánál. Neukum Tamás tanítványai senki számára sem bizonyultak eddig könnyű ellenfélnek, sőt! A komoly rutinnal rendelkező gárda minden csapat ellen veszélyes, türelmes játékot játszik, ráadásul az utóbbi hetekben két NBI-et is megjárt játékossal gazdagodott a repertoárjuk, hiszen a Szombathelyi KKA-tól érkezett hozzájuk a Pankotai Luca, Hornyák Panna kettős. Temes Bernadett és Szabó-Kovacsicz Mónika személyében pedig a válogatottat is megjárt, nemzetközi rutinnal felvértezett játékosok is megtalálhatóak a jegyzőkönyvben, illetve egy ismerőst is köszönthetünk majd soraikban, hiszen ide tette át tőlünk székhelyét Imrei Réka is, aki a legutóbbi összecsapásukon hét találattal tűnt ki a mezőnyből.  Összetett feladat elé nézünk tehát, hiszen a rutin és fiatalság érdekes elegyét alkotó csapaton kell szombat kora délután fogást találnunk. Ha ellenfelünk esetében kiemeltük a türelmes játékot, esetünkben sem lehet megfeledkezni róla, hiszen mind védelemben, mind támadásban szükségünk lesz erre az erényre a Komárom ellen, azonban a robbanékonyság és a sebesség is fontos lesz, hiszen ha sikerül labdát szerezni, és könnyű gólokat lőni, ismét egy szép délutánt varázsolhat a csapat, ehhez azonban komoly küzdőszellemre és koncentrációra lesz szükség! 

Reméljük, hogy a kissé fura időpont, és még furcsább helyszín (a mislenyi csarnokból egyéb rendezvény miatt kiszorultunk) nem szegi kedvét senkinek, és ezúttal is igazi meccshangulatot varázsolnak szurkolóink a pécsi Lauberbe! 

Hornyák Bernadett: Nagyon nehéz meccsre számítok, komoly játékerőt képvisel a Komárom csapata. Nagyon szeretnénk itthon tartani a két pontot, ehhez pedig fegyelmezett, tudatos támadójátékra lesz szükségünk, hátul pedig stabil védelemre és kapusteljesítményre.

Kozármisleny KA - Komárom VSE NBI/B - 5. Forduló 

2024.10.12. 15:00 - Lauber Dezső Városi Sportcsarnok, Pécs 

Játékvezetők: Gál László József, Ludvig Benedek Dezső 


Gyulay László mondta el várakozásait az összecsapásról: 




159 views

Comments


bottom of page