top of page

A következő állomás: Győr

Tizenhétszeres Magyar bajnok otthonában kell helytállnunk az NBI ötödik fordulójában

Kozármisleny KA - Moyra-Budaörs Handball - 2023.09.23. - Fotó: Csobán Róbert

Aki követi a kézilabdát, annak bizonyára nem kell bemutatni következő ellenfelünket, de egy rövid felsorolást azért teszünk: ötszörös Bajnokok Ligája győztes, tizenhétszeres Magyar bajnok, tizenötszörös Magyar Kupa győztes. A többi eredményt, illetve döntőbe jutást most nem is sorolnánk fel, hiszen ez esetben igen hosszúra nyúlna bevezető anyagunk a mérkőzés kapcsán. Az idei évben átalakuláson megy keresztül ellenfelünk. Új edzővel vágtak neki a szezonnak, illetve számos új játékost is be kell építeniük a csapatba. Lehet, hogy ennek is az eredménye a szezon eddigi talán legnagyobb meglepetése: a Mosonmagyaróvár KC győztesen hagyta el a pályát a Győr ellenében. A többi mérkőzést azonban nagy aránnyal húzták be a zöld-fehérek, így 8 ponttal a második helyen tanyáznak pillanatnyilag a hazai pontvadászat tabelláján. A Bajnokok Ligáját tekintve hibátlan mérleget fedezhetünk fel: Ulrik Kirkely lányai sorozatban négy győzelmet arattak, ezzel természetesen vezetik saját csoportjukat. A Brest Bretagne Handball a DVSC Schaeffler a CSM Bucuresti valamint a WHC Buducnost BEMAX sem tudta két vállra fektetni a női kézilabda óriását.

A fentiekből is egyértelműen kitűnik, hogy az egyik legnagyobb kihívás vár a lányokra szombaton, ahol nyugodtan mondhatjuk: mindenféle teher nélkül kell pályára lépnünk. A legutóbbi mérkőzés eufórikus örömét kell kivigyük a pályára majd Győrben. Élvezni kell minden egyes pillanatát ennek az összecsapásnak, hiszen világ, Európa, és olimpiai bajnokkal szemben mutathatjuk meg, hogy mennyire szeretjük ezt a játékot, valamint, hogy képesek vagyunk jó teljesítményre még egy ilyen világválogatott ellenében is.

Gyulay László lányainak részcélokat kell kitűzniük saját maguk elé, és ezeket teljesíteni, valamint “foggal-körömmel” küzdeni, hogy emelt fővel jöhessünk majd le a pályáról a lefújást követően. Biztosak vagyunk benne, hogy a lányok mindent meg fognak tenni, ami erejükből, és tudásukból telik. Támogassátok hát lányainkat minden pillanatban: tapsoljatok meg minden labdaszerzést, védést, találatot és jó megmozdulást, hiszen a kézilabda egyik szentélyében léphetünk pályára!

Imrei Nórit kérdeztük az érzéseiről a mérkőzés kapcsán, illetve arról, hogy milyen célokkal vágunk neki ennek a kihívásnak:

“Eszméletlen érzés, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen léphetünk pályára. Számomra már az NBI is egy valóra vált álom, de a Győr ellen játszani még különlegesebb lesz. Hihetetlen, hogy néhány éve még az aláírásokat gyűjtöttem tőlük, most pedig megmérkőzhetünk ellenük. Hatalmas izgalom és motiváció van bennem!

Úgy gondolom a legfontosabb az lesz, hogy élvezzük a találkozó minden pillanatát, minden gólt és kivédekezett támadást sikernek éljünk meg. Nem szabad megijednünk, a játékunkat kell játszanunk, amihez szükségünk lesz az agresszív védekezésünkre, illetve egy fegyelmezett, higgadt támadójátékra. Szeretnénk gyakorolni a taktikai elemeket és hasznos mérkőzést játszani.

Reméljük szurkolóink Győrbe is minél többen elkísérnek bennünket és egy ekkora arénában is olyan fantasztikus hangulatot fognak teremteni, mint az eddigi összes mérkőzésünkön!"


Győri Audi ETO KC - Kozármisleny KA K&H Liga - Női NBI - 5. Forduló 2023.10.07. 16:00

Játékvezetők: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka Réka Aki szeretné elkísérni a lányokat, az a Jegymester oldalán veheti meg a belépőjét. Kérünk mindenkit, hogy vendégként az OB szektorba váltsa meg a jegyét!



Aki pedig itthonról tudja csak követni a lányokat, az alábbi YouTube csatornán teheti majd ezt meg:



252 views
bottom of page