top of page

Közvetlen riválishoz utazunk

A TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE vendégei leszünk a K&H Liga női NB I 11-ik fordulójában

Fotó: Csobán Róbert

Ellenfelünk az eddigi küzdelmek során öt bajnoki egységet gyűjtött be, tehát kettővel jobban állnak mint mi. Azonban van egy érdekesség velük kapcsolatban: csak idegenben tudtak két pontot szeretni. Hazai környezetben eddig három vereség és egy döntetlen jött össze számukra. Összesítve az eddigi tíz lejátszott mérkőzésükből pedig 2 győzelmet, 1 vereséget, valamint 7 vesztes meccset számlálnak Mayer Szabináék. 

Összetételét tekintve is érdekes csapatot tisztelhetünk vendéglátóink személyében, hiszen rutinos és fiatal játékosok egyvelege áll Rácz Sándor rendelkezésére, aki igen komoly rutinnal rendelkező edző, így taktikailag biztosan felkészítette csapatát ellenünk. 

Taktika és készülés tekintetében persze minket sem kell félteni. Pörgött a videó ezerrel nálunk is. Ha a pályán tehát eddig nem is sokszor találkozott a két gárda, biztosan ismerik egymást a játékosok a felvételek alapján. Nyugodtan állíthatjuk, hogy az a csapat jöhet ki győztesen az alsóházi rangadóból, aki rá tudja erőltetni stílusát és akaratát a másikra mind támadásban, mind védekezésben. 

Ha a viharsarki csapatnál megemlítettük, úgy igazságos, hogy nálunk is megtegyük! Ők hazai pályán nem nyertek még, mi pedig idegenben nem tudtunk eddig pontot, pontokat szerezni. Vajon mi kell ahhoz, hogy ez sikerüljön Gyulay László tanítványainak? Erről kérdeztük Zsemberi Zórát, hiszen keretünkből ő ismerheti a legjobban a Békéscsabát, hiszen éppen tőlük tette át székhelyét hozzánk a nyáron.


Zsemberi Zóra: Személy szerint nagyon várom ezt a mérkőzést, hiszen a volt csapatom ellen játszunk. Jó érzések vannak bennem, sok ismerős arccal találkozhatok újra. Úgy érzem a harcias oldalunkat kell megmutatnunk a csabaiak ellen, mert ez a mérkőzés nagyon kiegyensúlyozott lesz. Az a csapat fog nyerni a találkozó végén, aki jobban ki tudja használni a helyzeteit. Véleményem szerint össze kell szednünk a védekezést, hogy segíteni tudjuk a kapusainkat. Fontosnak tartom a támadó játék pontos kivitelezéseit és az emberelőnyök góllal való befejezését. Szerintem ha betartjuk az edzőnk intelmeit és kellőképpen koncentrálunk akkor a mérkőzés végén a mi oldalunkra billenhet a mérleg nyelve.

TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE - Kozármisleny SE 

2024.01.11. 18:00

Városi Sportcsarnok, Békéscsaba

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor


A mérkőzést az alábbi linken tudjátok követni a YouTube felületén: 





Hajrá Misleny! 


119 views
bottom of page