top of page

Magabiztos győzelem

A Zengő Alföld Orosházi KA vendégei voltunk szombat este, az NBI/B 4. fordulójában

Fotó: Domján Endre
Kozármisleny KA

Azzal vezettük fel a meccset, hogy orosházán sosem egyszerű bezsebelni a győzelmet. Ha a pályán lévőket kérdezzük, valószínűleg most sem volt az, de mégis magabiztosan oldottuk meg a feladatot, köszönhetően az első félidei teljesítményünknek. Az első percek tapogatózása után mi ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést. Elkezdtük megtalálni az utat a hazai gárda kapujának irányába, míg hátul is egyre magabiztosabbak lettünk. Az igazsághoz azonban hozzátartozik az is, hogy az Orosháza is segített minket a helyzetkihasználásuk gyengeségével. Rengeteg lövést hibáztak el, kapufán csattant a laszti, vagy fölé lőtték a játékszert, ha pedig az előzőek egyike sem volt igaz, Szabó Luca magabiztosan állta a sarat a kapuban. Ennek is köszönhetően már az első játékrészben eldőlt a két pont sorsa, hiszen 11 találatos előnyt sikerült felépítenünk a szünetre. Nyugodtan beszélhette át a csapat a félidő tanulságait a szünetben. A fordulás után is úgy tűnt, marad a nagyarányú különbség a két gárda között, azonban a hazai csapat nem adta fel egy pillanatig sem a küzdelmet. Kihasználták a hibáinkat, és ebben a periódusban a lövéseik is jobban működtek, mint a mérkőzés korábbi szakaszában. Öt találatra olvadt az addig kiépített előny. Érkezett is az időkérés kicsivel több,  mint tíz perccel a vége előtt Gyulay Lacitól. Ideje volt rendezni a sorokat, amit a rutinos játékosok visszaküldésével sikerült is megtenni. Stabilizáltuk a hátsó alakzatot, míg elől újra utat találtunk a Békés megyei csapat kapujába, aminek köszönhetően az utolsó öt percben már nyugodtan kézilabdázhatott a csapat. Kilenc találattal bizonyultunk jobbnak a házigazdáknál a lefújás pillanatában, ami a két csapat egymás közti csörtéit tekintve igencsak pozitív képet fest lányaink formájáról. 

Legközelebb “hazai” pályán szurkolhatunk a lányoknak, a Komárom VSE ellenében, szombaton délután 15 órától. A kozármislenyi csarnokból kiszorítottak minket egyéb rendezvény miatt, így a találkozót a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban rendezzük meg! 



Zengő Alföld Orosházi KA - Kozármisleny KA 21-30 (7-18) NBI/B - 4. Forduló 

2024.10.05. 18:00 - Városi Sportcsarnok, Orosháza Játékvezetők: Barna Viktor Bálint, Kovács Bence 


Kozármisleny KA: Wichmann, Vig, Szabó L. - Bánfai K. 1, Markovics 1, Szabó P. 5, Brettner 3, Kecskés, Grosics 1, Lengyel 1, Bánfai V., Bréda 2, Hornyák 6, Scheffer 4, Tobak 4, Csökmei 2 Vezetőedző: Gyulay László Erőnléti edző: Varga Imre Gyúró: Kecskés Zsolt 


A mérkőzést itt lehet visszanézni: 



199 views

Comments


bottom of page