top of page

Megvan az első!

Egészen hihetetlen mérkőzésen vagyunk túl a Moyra-Budaörs Handball ellen, aminek eredményeképp megszereztük történetünk első győzelmét, és ezzel az első pontokat a Magyar Nemzeti Bajnokság legfelsőbb osztályában.

Kozármisleny KA - Moyra-Budaörs Handball - 2023.09.23.

Érdekes szituációban fogadtuk a Budaörsöt, hiszen az eddigi mérkőzéseken nem tudtunk pontot szerezni, de azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy méltó partnerei voltunk minden ellenlábasunknak. Hatalmas érdeklődés előzte meg a mostani meccset is, ami még mindig csak a második hazai volt. Ismét csordultig telt a lelátó, hiszen mindenki tudta előre, hogy a csapatunk biztosan mindent meg fog tenni, ami a küzdelmet illeti. Utólag mondhatjuk, hogy ebben sem volt hiba.


Az első perc tapogatózása után egy gyors gólváltást követően mi ragadtuk meg a fonalat, amit el sem engedtünk Bizonyítja ezt a tény, hogy Buday Dániel már a tizedik percben kikérte első idejét. Ekkor az eredményjelzőn 6-3 díszelgett. A rövid eszmecsere után is maradt azonban az addig látott játék. Mi irányítottunk a félidő derekáig, de az utolsó pár perc, valljuk meg, nem úgy sikerült, ahogyan az terveztük. Becsúszott pár hiba, amit rutinos és jó erőkből álló ellenfelünk azonnal meg is büntetett: 13-12-es eredménnyel tűntek el a csapatok az öltözők mélyén, hogy az első harminc percet átbeszéljék.

A térfélcsere után visszatértünk ahhoz, ami az első húsz percünket jellemezte. Újra magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Feszes védekezés, és nagyszerű védések jellemezték a játékunkat. Wichmann Vivi biztos pont volt a kapuban, míg támadásban többen is hátukra vették a gárdát. Amikor megakadtunk, mindig előkerült valaki. Hol Bánfai Virág, hol Brettner Zsófi lőtte a találatot, vagy osztotta le a labdát a megfelelő társhoz. De ha ki akarunk emelni valakit, vagy valakiket, az bizony a KÖZÖNSÉG kell, hogy legyen. Űzték, hajtották a lányokat minden pillanatban, amit nagybetűs CSAPATKÉNT háláltak meg a lányok!


Elképesztő hangulatban tudtuk történetünk első pontjait megszerezni az NBI-ben. Rengeteg ember egészen elképesztő munkája, kitartása, és akarata manifesztálódott most a pályán, és reméljük, hogy még sokszor fogjuk újra látni a lányokat ilyen tűzzel, akarattal küzdeni!

Egy régi mondás azt tartja, hogy “sírni csak a győztesnek szabad”! Bizony csordultak a könnyek a lelátón, pályán, VIP-ben, sajtószobában!

Reméljük, hogy győztesként még sokszor csordulnak így túl az érzelmek otthonunkban, és persze idegenben is!

Köszönjük nektek lányok!


Grénus Gréta ismét csapata egyik legjobbja volt. “Csak” annyit kérdeztünk tőle, hogyan élte, élték meg a pályán az első győzelmünket.


Grénus Gréta: Ezekért a pillanatokért dolgozunk napról napra, nagyon jó érzés mikor a kemény munka kifizetődik! A támadójátékunkban mindig volt aki előre vigye a csapatot, a védekezésünk pedig összeállt.

Nagyon köszönjük a szurkolóinknak, hogy velünk voltak ma este!


Kozármisleny KA - Moyra-Budaörs Handball 30-27 (13-12) K&H Liga - NBI - 4. Forduló Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor


Kozármisleny KA: Wichmann, Pusztai, Szabó - Grénus 1, Imrei R. 2, Brettner 7, Kecskés, Lengyel, Bánfai 5, Imrei N., Scheffer 7, Tobak 3, Zsemberi 1, Szatmári 3, Hadnagy 1 Vezetőedző: Gyulay László

Erőnléti edző: Varga Imre Kapusedző: Vig Vivien

Gyúró: Kecskés Zsolt



528 views
bottom of page