top of page

Nagyot küzdve

A Kisvárda Master Good SE vendégei voltunk a K&H Liga harmadik fordulójában

Kisvárda Master Good SE - Kozármisleny KA - 2023.09.16.

Nehezen lendültünk bele a meccsbe, hiszen a hazai gárda szerezte a mérkőzés első három találatát. Egészen az ötödik minutum végéig kellett várnunk a mi találatunkra, amikor Zsemberi Zóra zörgette meg a Várda hálóját. Nyugodtan mondhatjuk, hogy fokozatosan lendültünk játékba. Elkezdtük megtalálni a távolságokat támadásban, illetve védekezésben is. Lassan de biztosan közelítettünk a hazai csapathoz. A felkeményedő védekezésnek köszönhetően érkeztek a védések a kapuból, illetve elől egyre gyakrabban tudtuk feltörni a hazai védelmet, aminek eredményeként utolértük ellenfelünket, így a szünetben 12-12 állt a kisváradi csarnok eredményjelzőjén.

A fordulást követő percekben ismét nehezen találtuk a ritmust, főképp a támadásokat tekintve, amit rutinos ellenfelünk azonnal kihasznált. Két találatos előnyt kovácsoltak maguknak, amit a végjátékig sikerült is megtartaniuk. Az utolsó 10 percre fordulva ismét kijött rutintalanságunk, illetve a belső posztokon való “vékonyságunk”. Egy picit elfáradtunk a végére, de így sincs okunk a szégyenkezésre egy pillanatra sem.

Egy stabil NBI-es gárda dolgát nehezítettük meg a hazai pályájukon, ami szinte bármely csapat becsületére válna!


A mérkőzést megelőzően a védekezés fontosságát emeltük ki, amiről talán mondhatjuk, hogy a helyes út felé tettünk egy újabb lépést, hiszen minden egyes találatért meg kellett küzdeni a Várdának!

Lengyel Leonetta fontos láncszeme ennek a falnak. Tőle kérdeztünk a mérkőzést követően.


A mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy előre kell lépjünk védekezésben. Hogyan érezted a pályán? Sikerült?

"A meccs első 10-15 percében nem állt teljesen össze a védelem, de miután megtaláltuk a jó ütemeket, távolságokat, sikerült felzárkózni a Kisvárdához. Ahogy összeállt a védekezés a kapusainknak is könnyebb volt védeni. Ezt a teljesítményt végig tudtuk hozni a meccsen. De sajnos csak ezzel nem tudunk meccset nyerni. Ezt a koncentrációt, fegyelmet a támadásba is át kell vinni és akkor tudunk sikeresek lenni. Szeretnénk megköszönni a szurkolóinknak, hogy több száz kilométert utaznak és itt vannak mellettünk."

Kisvárda Master Good SE - Kozármisleny KA 26-22 (12-12) K&H Liga - Női NBI - 2. Forduló

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István


Kozármisleny KA: Pusztai, Szabó, Wichmann - Grénus 3, Imrei R., Brettner 2, Grosics 3, Halász, Lengyel, Bánfai 7, Imrei N., Scheffer 2, Tobak 1, Zsemberi 1, Szatmári 2, Hadnagy 1

Vezetőedző: Gyulay László Erőnléti edző: Varga Imre Kapusedző: Vig Vivien

Gyúró: Kecskés Zsolt


252 views
bottom of page