top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

A kézilabda legendás alakja segíti szakmai munkánkat

Zdravko Zovko adja a biztos szakmai hátteret és tudást ahhoz, hogy klubunk elérhesse céljait

Zdravko Zovko - Fotó: R. BRMALJ

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a horvát kézilabdázó és edző jelentős nyomot hagyott a sportágban. Az 1955-ben született Zovko még a jugoszláv válogatott tagjaként olimpiai aranyérmet nyert az 1984-es Los Angeles-i játékokon. Klubszinten többek között a zágrábi RK Medveščak csapatában játszott, ahol kiemelkedő teljesítményt nyújtott.


Visszavonulása után edzői pályára lépett, és karrierje során mind férfi, mind női csapatoknál bizonyított, elég csak veszprémi éveire gondolnunk, ahol ötszörös magyar bajnok és kupagyőztes lett, de a Bajnokok Ligájában is ő vezette először döntőbe a bakonyiakat. Női csapatoknál végzett munkája is figyelemre méltó mind vezetőedzőként, mint másodedzőnként. Irányította a horvát női válogatott munkáját, emellett vezetőedzőként EHF-Kupát nyert a Dunajúváros gárdájával, valamint Bajnokok-Ligája győzelmet ünnepelhetett Danyi Gábor segítőjeként a Győri Audi ETO KC kispadján.  


Munkássága során több fiatal tehetséget fedezett fel és segített számukra a fejlődésben, többek között emiatt is nagy tiszteletnek örvend a kézilabda világában. Edzői pályafutása során nemcsak hazájában, de nemzetközi szinten is elismerést szerzett, hozzájárulva a horvát illetve a magyar kézilabda hírnevének öregbítéséhez.


Mi fogott meg a klub, illetve a vezetők ajánlatában? Miért fogadtad el a felkérést, hogy szakmai konzultáns legyél egyesületünkben? 

Az első kapcsolatfelvétel korábbra tehető, de azóta is folyamatos volt a kommunikáció. Jelenleg egy kicsit szorosabbra fűzzük a már meglévő viszonyt a klubbal, illetve a vezetőedzővel. Azt gondolom, hogy a kézilabdának szüksége van ilyen klubokra, ahol megvan ez a fajta lelkesedés. Ez a fajta egészséges hozzáállás motivál a közös munka kapcsán. 

A felkészülés első pillanatától követed a csapat munkáját. Hogy látod, mi az, amiben a legnagyobb előrelépést kell tennie a csapatnak, hogy újra NBI-es tagságot ünnepelhessünk? 

Azt gondolom, hogy a tavalyi tapasztalatok után mind a csapat, mind a teljes klub motiváltan vágott neki a felkészülésnek, azzal a céllal, hogy jó játékkal újra az elit ligában játszhassanak majd. A folyamatos magas szintű munka csapat és egyéni szinten, meg kell, hogy hozza a gyümölcsét, tehát az előrelépést. 

Milyen koncepciót szeretnél meghonosítani a klubnál?

Minden csapatnak, klubnak kell, hogy legyen meghatározott stratégiája és célja. Ha stabil NBI-es csapat szeretnénk lenni, lépésről lépésre kell fejleszteni mind a szervezetet, mind a játékosokat egyénileg illetve csapatszinten is. A játék kapcsán - a vezetőedzővel teljes együttműködésben - biztosan az agresszív, gyors játékot szeretném előtérbe helyezni a játék minden fázisát tekintve. 

Kívánjuk, hogy minden cél elérése sikerüljön!

Köszöntünk a mislenyi sportcsaládban!


Hajrá, Misleny! 


478 views

Comments


bottom of page