top of page

Újabb pont

A Vasas SC-t láttuk vendégül a K&H Liga nyolcadik fordulójában

Kozármisleny KA - Vasas SC - 2023.11.11.

Nem volt egyszerű dolga annak, aki az összecsapás előtt szerette volna megtippelni a várható végeredményt. A Vasas pozitív előjelekkel érkezett hozzánk, hiszen az előző forduló során a Vácot győzték le, mi pedig - immár nyugodtan kijelenthetjük - hazai pályán a szurkolóink támogatásával és a küzdeni tudásunkkal szinte bárkire veszélyesek lehetünk. A jó hangulat adott volt a kezdő sípszó előtt, hiszen Domján Ákost - egyesületünk sportolóját, és gokart-ban jeleskedő tagját - köszöntötték a mérkőzés előtt, majd Tobak Luca vehette át jól megérdemelt elismerését, mivel immáron több, mint száz alkalommal futott ki a pályára mislenyi színekben tétmérkőzésen. A rövid ünnepi hangulat után közvetkezhetett a várva várt összecsapás! Szilovics Fanniék kezdték meg a találatok szerzését, amire másfél perc múlva tudtunk csak válaszolni, de szerencsére a vendégeknek sem volt könnyű dolga támadásban. Szinte felváltva estek a találatok, de többnyire a védekezés dominált mindkét oldalon, amit mi sem bizonyít jobban, mint a tény, hogy a félidei sípszóig mi tizenhárom, míg ellenlábasunk tíz találatig jutott. Nem dőlt tehát el semmi az első harminc perc során. Jól jött mindkét félnek a szünet. Volt mit megbeszélni az öltözők mélyén. A rövid fújás után mi indítottuk jobban a játékot: kétszer is megléptünk négy találattal még úgy is, hogy szinte folyamatosan emberhátrányban voltunk, sőt! Tobak begyűjtötte harmadik kétperces kiállítását, így a lelátóra kényszerült. A szintén igen keményen és lelkesen küzdő Vasas pedig megérezte a vérszagot. Elkezdték szívósan ledolgozni a hátrányt, azonban azt is hozzá kell tegyük, hogy mi pedig sorra hibáztuk el a hétmétereseket, ami meg is bosszulta magát. Utolértek minket a vendégek, így igen izgalmas utolsó percek elé néztünk, Oláh Kyra találatával ráadásul átvette a vezetés a vendég együttes. Érkezett is az utolsó időkérés a hazai kispad részéről. Mehettünk támadni, aminek a vége találat lett, Imrei Réka találta meg az utat a háló irányába: 21-21! Ekkor már szinte mindenki elkönyvelte az X-et, de volt még egy csavar a történetben. Hétméterest ítéletek számunkra a játékvezetők, de ahogyan a mai egész mérkőzésen, úgy most is hadilábon álltunk a büntető értékesítésével.

Maradt tehát a pontosztozkodás. Hogy elvesztettünk egy pontot, vagy megnyertünk egyet, azt mindenki eldöntheti maga. Egy dolog azonban biztos: ismét szívvel-lélekkel küzdött a csapat, aminek ma egy pont lett a jutalma!

Tobak Lucát kérdeztük, hogyan élte meg a pályán a hatvan percnyi izgalmat:

Nagyon jól kezdtük az első félidőt, amit gyakoroltunk a héten azt vissza tudtuk adni. Kemény volt a védekezésünk. A második félidőben sok ziccert és hetest hagytunk ki, nem úgy jött ki a lépés, ahogyan az első félidőben. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok magunkra, jól küzdöttünk. Ebből mindenképp építkezni fogunk! A szurkolóknak meg hatalmas hála, hogy ismét ilyen jó hangulatot teremtettek!

Kozármisleny KA - Vasas SC 21-21 (13-10) K&H Liga - Női NBI Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton


Kozármisleny KA: Pusztai, Wichmann - Grénus 3, Imrei 5, Brettner 2, Kecskés, Grosics 3, Halász, Lengyel, Bánfai 3, Imrei N., Scheffer, Tobak, Zsemberi, Szatmári 4, Hadnagy 1

Vezetőedző: Gyulay László

Erőnléti edző: Varga Imre

Kapusedző: Vig Vivien

Gyúró: Kecskés Zsolt


299 views
bottom of page