top of page
SZRT_TM_Herkules_ADS_1200x200_1106.jpg

Vereség a mumusnál

Az NBI/B második fordulójában a Balaton partján volt jelentésünk, hiszen a NEKA csapata várt lányainkra idegenben

2024.09.14.
NEKA - KKA - NB/B

A heti munkában több betegség is hátráltatta a csapatot, hiszen Scheffer Zsanett, illetve Szabó Luca sem állt a csapat, valamint az edzői stáb rendelkezésére, Szatmári Melinda pedig komoly sérülést szenvedett edzés körülmények között még a múlt hét során, így őt hosszú időre nélkülözni kényszerülünk, de ez nem lehet kifogás semmire, hiszen a kitűzött célok így is adottak. 

 

Azzal vezettük fel a meccset, hogy az akadémia játékosai biztosan meg akarják mutatni rátermettségüket az első fordulóban elszenvedett szűk vereségük után. Nos, azt kell mondjuk, igazunk lett. A fiatal csapat cseppet sem illetődött meg saját pályáján. Már az első percekben bátran kézilabdázva vették fel velünk a harcot. Fej-fej mellett haladt a két csapat a félidő első 15 percében, de nálunk egy kis rövidzárlat érkezett gólszerzés tekintetében, aminek köszönhetően azonnal hátrányba kerültünk. Érkezett is az időkérés Gyulay Lászlótól, hogy megnyugtassa, illetve tanáccsal lássa el a csapatot, de a folytatás sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Öt találatra hízott a hazai előny a félidő zárását jelző sípszó idejére. Volt tehát mit átrágni az öltöző mélyén, hiszen sem hátul, sem elől nem úgy működtek a dolgok, ahogyan az elvárható lett volna. A fordulás után ismét nem a mi szánk íze szerint alakult. Nehezen találtuk az ellenszert a fiatal csapat ellenében: szintén öttalálatos hátrányban voltunk negyven perc után. A küzdőszellemmel nem volt gond ebben az időszakban sem, de nem akartak a helyükre kerülni az építőkockák, egészen a végjátékig. Az utolsó tíz percre az eddig “megszokott” öttalálatos hátránnyal fordultunk, de ekkor sem adtuk még fel. Kihasználtuk a fiatal ellenfél hibáit, így két gólra zárkóztunk fel, ám egy-egy figyelmetlenség, fegyelmezetlenség miatt ismét szétesett az a bizonyos építmény. Sokba került most az építőkockák szétgurulása, hiszen rögtön a második fordulóban két pontot veszítettünk a - mostmár nyugodtan nevezhetjük így - mumusunk otthonában! 

Markovics Rebeka: A nagy iramú mérkőzés első 20 percében végig fej-fej mellett haladtunk, majd sajnos mind védekezésben mind támadásban fegyelmezetlenek voltunk, játékunkat nem tudtuk ráerőltetni ellenfelünkre. A második félidő utolsó játékrésze pozitívum mindenképpen, hiszen volt tartása a csapatnak: 7 gólos hátrányt ledolgozva visszajöttünk 28-27-re. Nagyon bosszantó, hogy végül nem tudtunk fordítani az eredményen, és hogy ilyen hullámzó volt a teljesítményünk, nehezen tartottuk fejben azokat a dolgokat, amit a héten megbeszéltünk.  Köszönjük szurkolóinknak, hogy vendég pályán is ilyen parázs hangulatot teremtettek.  A Csapattal megyünk tovább, hiszen már a jövő héten fontos mérkőzés következik, és tudjuk, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek.

NEKA - Kozármisleny KA 30-28 (17-12) 

NBI/B - 2. Forduló ; 2024.09.14. 17:00 

NEKA Csarnok - Balatonboglár 

Játékvezetők: Budai-Bock Krisztián, Wenzel Tamás


Kozármisleny KA: Wichmann, Vig - Bánfai K. 4, Markovics 2, Szabó P. 1, Brettner 3, Kecskés 1, Grosics 4, Lengyel 3, Bánfai V. 6, Bréda 1, Kövecses, Hornyák 2, Tobak 1, BernhardtVezetőedző: Gyulay László Erőnléti edző: Varga Imre Gyúró: Kecskés Zsolt 


Eredmény alakulása: 5.p 2-2; 10.p 4-4; 15.p 6-6; 20.p 10-8; 25.p 12-10; 30.p 17-12; 35.p 19-15; 40.p 21-16; 45.p 23-17; 50.p 


Kövezkető mérkőzés:

Kozármisleny KA - Tempo KSE NBI/B - 3. Forduló ; 2024.09.21. 18:00 Városi Sportcsarnok, Kozármisleny

Játékvezetők: Matic Dusan, Nádasdi Ádám

329 views

Comentarios


bottom of page