top of page

Érvényesült a papírforma

A K&H Liga ötödik fordulóban a rekordbajnokhoz utaztunk

Kozármisleny KA - Moyra-Budaörs Handball - 2023.09.23. - Fotó: Csobán Róbert

Furcsa közjátékkal indult, illetve pont hogy nem indult a mérkőzés: egy forgalmi dugó miatt átmenetileg játékvezetők nélkül maradt a két gárda, így több, mint egy órás késéssel rajtolhatott csak el a találkozó az Audi Arénában.

Megilletődve mentünk bele a mérkőzésbe az első percekben. Technikai hibák jellemezték a játékunkat, amit a világklasszisokból álló hazai gárda rögtön ki is használt, s meglépett tőlünk. Tíz percet kellett várni, mire magunkhoz tértünk. Megkezdütk a gólok gyártását, hátul pedig egy kicsit rendeztük sorainkat, aminek köszönhetően a védések is megérkeztek a kapuból. Ennek eredményeképpen közelebb kerültünk a Győrhöz, s időnként mutatós játékkal vétettük észre magunkat.

A fordulást követően magasabb fokozatba kapcsoltak Nze-Minko-ék, így végleg leszakítottak minket eredmény tekintetében, érvényesítve ezzel a papírformát, hiszen Európa, és ezzel a világ egyik legjobb női kézilabdacsapata állt velünk szemben a pályán.


Ami viszont pozitív, hogy elkezdtük a sérülésből felépülő játékosaink vissza, illetve beépítését a csapatba, valamint hogy minden játékosunk pályára lépett a találkozón, aki nevezve volt a keretbe.


Azt kell mondjuk, összességében tisztesen helytálltunk a Győr otthonában.

Imrei Nórit a meccs előtt a várakozásairól kérdeztük, amikor is elmondta, hogy alig várja, hogy ilyen szintű játékosok ellen lépjen pályára. Most a mérkőzést követően arról kérdeztük, hogy milyen érzés volt kifutni a pályára, illetve találatot szerezni.

“Fantasztikus érzés volt egy ilyen arénában egy világsztárokból álló csapat ellen pályára lépni, testközelből érezni az ellenfél sebességét. Természetes nagyon örülök, hogy gólt is tudtam lőni, egy életre szóló élmény volt. Kicsit meg voltunk illetődve, nem tudtuk a saját játékunkat játszani, illetve a megbeszélteket teljesíteni, de úgy gondolom ebből is tanultunk. Szurkolóinknak nagy köszönettel tartozunk, fantasztikus hangulatot teremtettek, többször hangosabbak is voltak, mint a hazai közönség.”

Győri Audi ETO KC - Kozármisleny KA 41-17 (18-9) K&H Liga - Női NBI - 5. Forduló Audi Aréna, Győr Játékvezetők: Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár


Kozármisleny KA: Pusztai, Wichmann, Szabó L. 1 - Grénus, Imrei R., Szabó P. 4, Brettner 2, Kecskés 2, Grosics 2, Halász, Imrei N. 1, Scheffer 2, Tobak 1, Zsemberi, Szatmári 1, Hadnagy 1 Vezetőedző: Gyulay László Erőnléti edző: Varga Imre Kapusedző: Vig Vivien

Gyúró: Kecskés Zsolt



305 views
bottom of page